hattemhockeyheaderv2.jpg
Agenda
Nog geen agenda punten.
Verslagen
Nog geen verslagen.
Laatste reacties
Nog geen reacties.

Scheidsrechtercursus 10+17 okt, doe mee!

20-9-2019
Nieuwsafbeelding

Ook dit seizoen is er de mogelijkheid om een scheidsrechters kaart te halen. De cursus beslaat twee avonden: de cursus op donderdag 10 oktober en het examen op donderdag 17 oktober. Beide avonden starten om 19:00 en zijn in ons clubhuis. Opgeven kan bij [email protected].

Op donderdag 10 oktober verzorgt de zeer ervaren scheidsrechter Patrick Koop een cursusavond waarin de hockeyregels de revue zullen passeren. Deze cursus is van 19.00-21.00 uur in het clubhuis. Op donderdag 17 oktober starten we ook om 19:00 in het clubhuis met een korte herhaling en de laatste vragen. Vervolgens is om 19:45 uur het examen. Opgeven kan bij [email protected].

Het examen is verplicht voor de senioren, veteranen, A- en B-spelers. Reden is de verplichting vanuit de KNHB dat als je speelt je een scheidsrechters kaart moet hebben. Dat komt het spelplezier ten goede! Ook coaches en ouders van CD teams en EF teams zijn van harte uitgenodigd om mee te doen. Als club hebben we de ambitie om voor elke jeugdwedstrijd minimaal een senior als scheidsrechters te hebben, dat is vaak één van de ouders. De senioren, veteranen, A- en B-spelers die (voor zover bekend bij de arbitrage-commissie) nog geen scheidsrechters kaart hebben, ontvangen een persoonlijke uitnodiging van de arbitragecommissie.

Meer informatie over spelregels, o.a. reglement veld- en zaalhockey en jongste jeugd, is hier te vinden op.

Meer informatie over het examen en proefexamens is hier te vinden.